Wednesday, October 21, 2009

| PAPADOM | Wajib Tonton

Sebuah Kisah mengenai seorang bapa, seorang anak dan papadom



Semalam aku je menonton filem arahan Afdlin Shauki kt TGV Jaya Jusco, ipoh. Da lame gak la aku tak tgk wayang ni. kalau aku nak tgk wayang ni biasanya aku akan pilih cite yang best jer. Ala xnk membazir la kan biar berbaloi harga tiket tu dg citenyer.

So semalam ak mmg nak tgk cite PAPADOM. Ada antara kawan aku kata yang best, ada plak yang kata cite paling best... So semalam jgk aku tgk. byknyer smlm aku dalam ayat aku ni. hahaha.





cite ni menerapkan persahabatan diantara semua kaum di Malaysia. Dan agaknya Afdlin Shauki ni menyahut seruan kerajaan 1 Malaysia. Tapi mmg bagus aku tgk startingnya ak tgk orang cina ni pi mkn nasi kandar kt kedai saadom la kan plak tu isterinya nak bersalin. Dari awal cerita lg permulaannya memang lucu dan kelakar. Sampai bersalin pon saadom ni yang sambut anaknya dgn gambaran seorag bayi sedang keluar hahaha si saadom suruh push push. Patutla kat tiket tu ada label PG13. Tapi filem ni bkn berunsur sprti tu sgt.






Yang penting filem ni bawa mesej penting kpd penonton yg menontonya. Kasih sayang seorang bapa, selalunya kita tgk filem filem yg mengisahkan kasih sayang seorang ibu. Tapi kali ni berlainan sbb nama pon bapa jadi cara nya berbeza.
so disini ak xleh cite pjg lebar nnti kne saman plak. So filem ni wajib tonton
kalau kt IMDB tu aku rase dorg bg rating 9/10.

best sangat part last skali jgn nak kuar trus jer. Ada babak lucu antara 'wajib tayang' dan mia. berkerut2 muka 'wajib tayang' hahaha

gambar diperoleh daripada sumber : http://afdlinshauki.blogspot.com


sedikit pesanan dari afdlin :

"Papadom berada di pawagam bermula hari khamis 8 hb oktober semalam. Saya ada satu Permintaan ikhlas kepada penonton papadom.Buat sesuatu yang luar Dari biasa. Lepas tonton papadom, jika anda menyukainya... SMS atau talifon bapa, ibu, isteri, awek, boyfren atau anak anda dan kata pada mereka yang anda sedang mengenang mereka dan anda sayang mereka. Anda Akan merasai sesuatu yang menakjubkan. Dan anda akan buat seorang budak gemuk teramat happy."

Reactions:

1 comments:

pelangihatiku said...

terbaik!!

Related Posts with Thumbnails
ShaShinKi.com - Malaysia's Online Camera Shop!