Tuesday, October 6, 2009

Memancing Hobi Kami

Assalamualaikum...

Post kali ni pulak berkenaan hobi kami iaitu memancing.
pada

Tanggal : 13 september bersamaan 23 ramadhan
Waktu : 0800 pagi
Kolam dimana mata kail dibaling : Kolam Memancing HBUK
Bilangan pemancing termasuk yang tak mancing : 8 orang

sampai je suruh tangkap gambar

Fendi berjaya menumpaskan ikan talapia

Afiq sekor ikan pon die xberjaya daratkan


pada hari yang sama
waktu : selepas zohor ingat nak mancing kt HBUK tp bulan puasa ni tghari tak dibuka utk org ramai so kami berubah kolam utk baling mata kail kami di kolam arapaima
Bilangan yang mmg betul2 memancing : 5 orang
harga : 1 joran dan 2 jam rm 14.00
hasilnyer : anda boleh lihat gambar dibawah ni

segala peralatan memancing kami persiapkan kerana pagi tadi cuma anak ikan yang dapat

kelihatan para pemancing bosan kerana umpan tidak mengena

syerul hanya dapat anak seluang

Adi pulak masih bersabar menunggu ikan

lihatlah hasilnyer berkat kesabaran adi

akhirnya kami mempunyai lauk berbuka yang special



14 september bersamaan 24 ramadhan
Keesokannyer pulak kami ketagih memancing al maklumlah bulan puasa ni nak makan n minum pon xboleh jadi untuk tidak membuang masa kami yang sangat bernilai bak kata orang kais pagi makan time berbuka, kais petang pun makan time berbuka nnti kalau x kami xberlauk la jwbnyer.
hari ni rezeki alhamdulillah mencurah curah di kolam memancing HBUK dari pukul 0800 pagi sehingga 1300 tghari hasilnyer kami berjaya menumpaskan seekor ikan patin seberat 2 kilo. diulang 2 KILO. besar x besar la brother.... tapi masak tgk la masak gulai tempoyak kak long azril perghhhh sampai licin afiq makan.
ikuti butiran nyer berdasarkan gambar bukti dibawah.

anuar orang pertama yang mendapat habuan setelah melabuhkan mata kailnya

syerul ingin menebus kerugian semalam

kelihatan syerul gembira pada hari ini

solehin pula hanya bersantai kerana pagi tadi dia tidak bersahur

anuar pula hanya tau berposing dengan ikan yang aku berjaya tumpaskan




ikan talapia ni sedap kalau dimakan dengan gulai tempoyak

juadah berbuka kami


selepas makan kenelah keluarkan peluh dgn bermain bola

sekian
harap maaf kawan-kawan








Reactions:

2 comments:

AiMiE HaRmELiA said...

rajinnya memancing.. dapat ikan besar lak tu.. pergghh.. salute2..
tabitt spprriiiggg~!!!
hehehe

Muhammad Amirul said...

huhu best2 rase tarikan ikan tu je...
makan ikan tak juga
sedekah kt kwn2 jer

Related Posts with Thumbnails
ShaShinKi.com - Malaysia's Online Camera Shop!