Monday, September 13, 2010

Raya Sakan Contest by Insan Tinggi

Assalamualaikum.

Pagi ni aku melawat blog yang aku follow. Jumpa blog menarik aku klik antaranya blog Elia. Aku terbaca entry contest yang baru dia sertai. Aku jadi berminat sebab selama ni aku tak tau ada yang buat contest dari blog sendiri dan ada habuan bagi yang mereka yang mencuba nasib.

Ini adalah satu cara mempromosikan blog kita pada masyarakat umum khasnya. Jadi aku dengan ini menyahut Contest yang diadakan oleh Insan Tinggi dengan Temanya ialah "Sakan". Disebabkan syarat pertandingannya aku layak menyertai contest ini. Kepada yang lain boleh juga mencuba.


Ini adalah antara 4 keluarga yang berkumpul di Kampung aku sempena Hari Raya. Ada lagi yang tiada dalam gambar ini.

Apa yang Sakan Raya aku pada kali ini. Sebelum-sebelum ini aku tak pernah mengambil gambar ahli keluarga besar yang ramai. Selalunya gambar keluarga sendiri. Memang best pulak tu aku dapat berjumpa sepupu sepupu aku yang dah lama aku tak jumpa, dan ada juga sepupu yang aku yang kecil yang aku baru kenal. Memang Sakan la aku ambil gambar diorang semua.

Gambar seterusnya ni gambar pada tahun lepas beraya di rumah terbuka rakan sekelas Maisarah di Ipoh Jaya, Ipoh.
Kenangan ketika menuntut di Politeknik Ungku Omar, Ipoh. Rakan kelas aku terdiri daripada pelbagai kaum. Semuanya hadir meraikan rumah terbuka tersebut. Sakannya kami bergambar di rumah orang pada hari raya. Dah macam rumah sendiri kami buat.

Waktu nak balik sempat kami bergurau di luar rumah. Sakan beraya kami pada hari tu.


Diharap tuan tanah contest ini mengambil kira penyertaan aku kali pertama ini.

Reactions:

4 comments:

Elia Si Jejariruncing said...

wahhh..bangganye ada yg bace my blog..huhuhu..papepon goodluck for the contest..dh menang blaje coklat ye..huhu

Muhammad Amirul said...

hehehe...tu la gunanya follow..bila da follow, ada masa tgk la update baru...

[z@ck] said...

hi..thanks for joining..meriah betul family ko beraya..hihihi =)

.s.o.f.i.a. said...

good luck!!!! memang SAKAN.....

Related Posts with Thumbnails
ShaShinKi.com - Malaysia's Online Camera Shop!